събота, 31 октомври 2015 г.

Бялата хартия - двойно по-скъпа от обикновената? Да!

     Постоянните посетители на пунктовете за хартия може да забележат една интересна подробност в складовете им. Бялата хартия (наричана още офсетова - за принтери и копирни машини) се сортира след изкупуването в отделен чувал, независимо че няма обявена отделна цена. Причината за това е по-високата и цена - факт, който обикновено винаги се премълчава. Е, почти винаги. Пунктът за хартия на ул. Георг Вашингтон в София (близо до Женския пазар, зад църквата), както и пункта на пазар Борово в София са обявили отделна, по-висока цена за изкупуване на бялата хартия - почти двойно по-висока от цената на смесената хартия.
   Точното местоположение на пунктовете може да видите на картата в публикацията от м. май 2015 г.
   За да се възползвате от тази по-добра цена хартията трябва да е почистена от прозрачни джобове, телчета, кламери, тиксо и други странични предмети и върху хартията да няма печатано цветно, само черно-бяло. Хартията да е в добър външен вид. Транспортна опаковка - пликове или чувал, така че да може свободно да се разлиства за проверка. Бели пощенски пликове също попадат в тази категория, но трябва да са с премахнато прозрачно фолио в областта на адреса, ако моделът на пликовете е с фолио.

Допълнение - октомври 2016 г.: Освен споменанатите два пункта, отделна цена на бялата хартия вече има и в Унитрейд 2002 зад Сточна гара. Към есента на 2016г. бялата хартия се изкупува по 20 ст./кг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар