четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Преди да отрежем кабела на пералнята

    Големите електроуреди струват доста, когато са нови. От тук и идеята, че дори когато са повредени, те все още струват повече от скрапа. Както и при автомобилите, в тях остават работещи части, които могат да бъдат използвани. Така, те представляват известен интерес за сервизите на битова техника, които биха могли да ви дадат по-добри цени, отколкото вторичните суровини. Може да получите двойна или тройна цена, спрямо вторичните суровини, ако ги продадете на подходящ сервиз за перални или хладилници. Само не бързайте да ги разглобявате и не им режете кабела! Първо проверете тези връзки:
Купувам перални!
Купувам микровълнови
Купувам телевизори

   Дори да не намерите подходящата обява, все още може да обиколите сервизите във вашия град с въпроса биха ли ви платили нещо за стария ви електроуред. Няколко практически съвета:
- не питайте още в самото начало купуват ли изобщо развалени електроуреди. Отидете с точна марка и модел на електроуреда и ги питайте дали биха го купили за части на някаква скромна цена.
- бъдете честни за състоянието, дефектите и липсите. При добро стечение на обстоятелствата това ще ви отвори вратите при бъдещи контакти с този сервиз.
- в случай че нямате транспорт, попитайте могат ли да се ангажират със взимането от вашия адрес.
-  в края на първата успешна сделка е добре да се поинтересувате биха ли купували и за напред.

Ако не сполучите и нямате време или възможност за разглобяване и продажба на частите, последните две възможности да вземете пари за дефектните електроуреди са ваучерите на Макметал или пунктовете за вторични суровини, които ще ви ги платят на цена между 5 и 20 стотинки на кг. Вижте картата на пунктовете за вторични суровини в публикацията от май 2015 г.
Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар